HTML

Borkóstolók borkóstolóktól

Bor kritikák, könnyű, édes, hosszú lecsengésű.

Friss topikok

  • spotty: Ha jól akartok választani, akkor érdemes kicsit utána olvasni a boroknak. Ismeritek ezt a borpédiá... (2012.02.01. 14:28) Mit igen és mit ne?
  • stillman: az angyalföldi felhozatalt még nem merítettem ki, inkább Újlipótvárosban garázdálkodok, vagy Te tu... (2011.07.01. 09:52) A nagy rosé vakteszt

Linkblog

A vakteszt egy kemény műfaj, nemcsak az elfogyasztott alkohol mennyisége miatt, hanem a szakmai próbatétel miatt. Ezért is tartjuk bátor embereknek azokat, akik bevállalták a Bornyitó első vaktesztjét.

Mint minden eposzt, kezdjünk az enumerációval, azaz a seregszemlével, bemutatva azokat a bátor és rettenthetetlen hősöket, akik ugyan Tróját nem vennék be, de a rosékkal bátran megküzdöttek.  Kezdjük a csapat egyetlen hölgy tagjával, Reginával, aki a Gasztrobizarr blog szerzőjeként és az angyalföldi kávézók önkéntes minőségi ellenőreként számtalan hasznos poszttal járult hozzá a gasztroblogok felemelkedéséhez. Attila, a Sarki Fűszeres tulajdonosaként már bebizonyította a minőség iránti hozzáállását. Bálint a gasztrobloggerek táborát gyarapította, míg Levente a Bor-Agora alapítójaként a Facebookon terjeszti a borkultúrát. Dénest meg szeretjük, illetve az általa képviselt borászatot is akinek a nevét most nem írjuk le, és nem azért mert Voldemort vezeti. Ez a szakértő csapat egészült ki a Bornyitó csapatával: Dáviddal a Doblo borbár tulajával, aki egyben a helyszínt adta, illetve összeállította a kínálatot, és a kopasz ikrekkel, azaz Ferivel és Norbival, akik lelkes amatőrként figyelték a nagyok gigászi csatáját.  A rajongói oldalról meghívott hölgy sajnos nem jött el, amit ezúton is sajnálunk.

Az első tétel Francois President Rosé pezsgő volt, ami komolyan megosztotta a csapatot, mint egy népszavazási kezdemény. Míg egyesek kellemes ízeket véltek felfedezni, mások egyenesen le „habzóborozták” a pezsgőt, ami azért elég komoly sértésnek tűnik még most is. Valahogy többet várt mindenki, de nem is kapott alacsony osztályzatot, erős hármas fölével zárta a tesztet.

A második tétel gonosz módon egy 2009-es rosé volt a Jandl pincészettől, ami az osztályzatokat nézve elég kellemetlen élmény lehetett, tekintettel a kettes körüli átlag osztályzatra, és az erős mandulás utóízre. Ebben legalább egyetértés volt.

A második bor a Juhász Paptag Rosé aktuális évjárata volt, ami meglepetés keltett kellemes gyümölcsös illatával és először barátságtalan, de azután határozottan kívánatos ízével.  A társaság négyes körüli átlaggal jutalmazta a bort, de volt, aki ötöst adott rá. Mindenesetre erőteljesen ajánlott kategória, amit a nyárra való tekintettel fröccsnek is ajánlunk.

A harmadik tétel a Polgár Pincészet 2010-es évjárata volt, és egyben megosztó személyiség is. Mivel a „mocsártól” egészen a „kiegyensúlyozott ízig” repkedtek a jelzők, egy beszólásokban és aranyköpésekben már amúgy is gazdag estén. Az átlag osztályzat végül ¾ lett, fröccsként azonban tényleg jó.

A negyedik tétel a nap egyértelmű meglepetése lett, aPalota Borház Tisli Rosé 2010, és az ő kellemes epres illat világa lelkesedéssel töltötte el az egyre fáradtabb, ugyanakkor határozottan vidámabb társaságot. Ezt a kincset nem is szabad fröccsként meginni, mert önmagában egy élmény!

Ötödik tételként érkezett az asztalra a Takler 2010-es roséja, ami erős négyessel zárt a villányi pártiak erős támogatásával. Tényleg szavunk se lehetett erre egyedül Dávid pontozta le, de ez esetben ez csak hármast jelentett.

Hatodik tételünk ismét egy kis gonoszság volt Dávid részéről, aki a Jekl Il Primo 2009-es évjáratát csempészte be.  Mégis becsületesen helytállt és testessége ellenére jó osztályzatokat kapott és gyenge négyes lett a vége. Fröccsnek még mindig ajánlott és önmagában se rossz, csak egyszerűen erős.

Hetedik tételünk a Gere 2010-es roséja volt ami az este talán legmegosztóbb bor volt az estén , mivel erre vagy négyest vagy kettest adott a társaság. Hozzáteszem a négyesek voltak többségben , pedig a kettest osztályzatot adók megpróbálkoztak a „büdös” jelzővel is, amit a négyesek egy lendületes „kellemes íz” kórussal jutalmaztak. Mindenesetre komoly epikus méretű csata bontakozott ki a szakmailag egyre jobban topon levő társaság tagjai között.

Utána még órákig tartott a vita , amit orosz csapatok bevonásával támogatott Dávid, vagyis vodkával. Ezzel kompenzálva a terror kolbászos melegszendvicseket amik ugyan isteniek voltak, de bezavartak a szaglószerves érzékelés üzemi menetébe. Ettől függetlenül a sorozat folytatódni fog és hamarosan újabb vaktesztet rendezünk!

 

Címkék: takler gere polgár palota jekl il pincészet borház rosé janus vakteszt primo

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr663027839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stillman 2011.07.01. 09:52:07

az angyalföldi felhozatalt még nem merítettem ki, inkább Újlipótvárosban garázdálkodok, vagy Te tudsz valamit, amit én nem?....
süti beállítások módosítása